Undersköterska

Undersköterska

Linköping

Neurologiska kliniken är en högspecialiserad klinik med regionsansvar för hela Sydöstra sjukvårdsregionen.

Kliniken omfattar en avdelning med en akutneurologisk enhet, en strokeenhet, en högspecialiserad utredningsenhet och en övervakningsenhet. Vidare finns en mottagning samt ett neuromuskulärt laboratorium. Kliniken har cirka 170 medarbetare. Mottagningen har en omfattande verksamhet inom samtliga neurologiska diagnosområden. Sök tjänsten som

Undersköterska

Neuromuskulära enheten har en unik integration av klinik och laboratorieverksamhet inom sitt område och har i konkurrens med andra enheter i landet erhållit status som nationellt högspecialiserad enhet. Sedan januari 2022 ingår även den neurologiska öppenvårdsmottagningen vid Vrinnevisjukhuset, Norrköping, i neurologiska kliniken.

Arbetsbeskrivning

På AVD B181 bedrivs högspecialiserad vård inom exempelvis stroke, epilepsi, Parkinson, Guillain-Barré och MS. Du får arbeta med såväl akutsjukvård som palliativ vård och rehabilitering.

Teamarbete är en viktig del av den patientcentrerade vården. Hos oss arbetar undersköterskor, läkare, sjuksköterskor, fysioterapeut, arbetsterapeut, logoped, kurator och dietist tillsammans.

Patienterna har ofta stora omvårdnadsbehov och att hjälpa patienterna med detta är en av de viktigaste uppgifterna som undersköterska hos oss men också att utföra t.ex. kontroller och provtagning.

Utbildning och erfarenhet

Du som sökande ska ha undersköterskeexamen med inriktning mot akutsjukvård. Sökande utan detta kommer inte att hanteras vidare i rekryteringsprocessen. Vi ser att du är intresserad av och/eller har erfarenhet inom neurologi. Det är meriterande med arbetslivserfarenhet inom slutenvården alternativt mer avancerad vård i hemmet eller på sjukhem.

Då du ska kommunicera med patienter, närstående och kollegor är det viktigt att du har goda kunskaper i det svenska språket såväl i tal som i skrift.

Personliga egenskaper

Som person tar du eget ansvar för att dina arbetsuppgifter blir utförda. Då våra patienters tillstånd snabbt kan försämras är det viktigt att du kan arbeta strukturerat men också snabbt klarar att omprioritera dina insatser med patientsäkerhet i fokus. Du kan arbeta självständigt men har en god samarbetsförmåga eftersom du är en del av ett multiprofessionellt team. Du bidrar genom en positiv attityd till en god arbetsmiljö, förbättringsarbete och inser vikten av god kommunikation i alla led.

Anställning

Introduktionen i din anställning individanpassas och du får stöd av en mentor ditt första år. Vi har önskeschema och använder schemaverktyget Tessa. Du jobbar minst 2 helger av 5.

Behöver du hjälp med rekrytering?

Få offert