Specialistläkare/sektionschef

Specialistläkare/sektionschef

Göteborg

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Sektionschef till Reumatologi

Är du intresserad av ledarskapsfrågor samtidigt som du arbetar kliniskt och vill vara med och utveckla vår verksamhet? Då kan denna tjänst vara något för dig! Nu söker vi dig som är intresserad av att axla rollen som en av tre sektionschefer inom verksamhetsområde Reumatologi.

Om verksamheten

Verksamhetsområde Reumatologi, Sahlgrenska Universitetssjukhuset (Reumatologi/SU) bedriver länssjukvård och högspecialiserad vård för patienter med reumatiska och andra inflammatoriska sjukdomar. Verksamheten bedrivs på Sahlgrenska sjukhuset och Mölndals sjukhus inom sluten-, öppen- och dagsjukvård. Inom verksamheten finns 160 anställda. Patientvolymen omfattar ungefär 9000 patienter och vi tar emot 3000 nya remisser årligen.

Vårt mål är att i rätt tid och på rätt nivå erbjuda kunskapsbaserad, effektiv och patientsäker vård till patienter med inflammatorisk reumatisk sjukdom. Flera av våra medarbetare är engagerade i undervisning och forskning inom reumatologi och verksamheten är en populär utbildningsenhet för olika yrkeskategorier. Reumatologi Sahlgrenska har även ett rådgivande, konsultativt uppdrag gentemot vårdgrannar och andra reumatologiska enheter inom regionen.

Reumatologisk slutenvård är lokalmässigt placerad på Sahlgrenska sjukhuset och utgörs organisatoriskt av tre delar. Avdelning 115 med reumatologisk 7-dygnsvård, dagvårdsenheten Inflammationscentrum med intravenösa behandlingar och vissa utredningar samt KRF, kliniskt reumatologiskt forskningscenter, en klinisk forskningsavdelning för forskarinitierade studier och kliniska prövningar. På KRF finns en vårdenhetsöverläkare med medicinskt ansvar för enheten.,

Ditt nya chefsuppdrag

Som sektionschef kommer du att ha personalansvar för klinikens överläkare som är ca. 15 medarbetare. Din uppgift är också att vara medicinskt ansvarig för slutenvården, leda, planera och utveckla verksamheten. Du är en av flera läkarchefer vilket betyder att du kommer att samarbeta med dessa i frågor som rör hela läkargruppen. I ditt uppdrag ska du årligen samordna läkarnas deltagande på externa konferenser.

I ditt chefsuppdrag har du personal-, arbetsmiljö-, verksamhets- och ekonomiansvar. Du ingår i verksamhetens ledningsgrupp (VLG) och slutenvårdsutskott och har ett nära samarbete med övriga chefer. Som sektionschef kommer du ha särskilt fokus på att driva, utveckla och följa upp reumatologisk slutenvård, nära samarbete med vårdenhetschefen för slutenvården och intresse för enhetens alla delar kommer vara mycket viktig. Du ansvarar för att de multidisciplinära ronder som reumatologi driver och/eller deltar i fungerar väl för verksamheten.

Tjänsten är ett 5-årigt chefsförordnande med tillsvidareanställning inom grundprofessionen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är specialistläkare inom reumatologi och som har ett genuint intresse av att leda andra och som vill driva verksamhetsutveckling och kvalitetsfrågor samt stödja forskning. Du ska ha gedigen erfarenhet som specialistläkare inom universitetssjukhusvård. Akademisk bakgrund såsom master eller forskarutbildning är meriterande.

Då du kommer att arbeta nära dina chefskollegor är det viktigt att du trivs med att samarbeta. I din roll som sektionschef kommer du att ha många kontaktytor inom och utanför verksamheten. Vi ser därför att du är tydlig i din kommunikation, är lyhörd för andras synpunkter och idéer och upprätthåller en hög professionalitet. Du motiverar och inspirerar dina medarbetare att utvecklas såväl i sin yrkesroll som i organisationen. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Om Västra Götalandsregionen

Västra Götalandsregionen finns till för människorna i Västra Götaland. Vi ser till att det finns god hälso- och sjukvård för alla. Vi arbetar för en hållbar utveckling och tillväxt, bra miljö, förbättrad folkhälsa, ett rikt kulturliv och goda kommunikationer i hela Västra Götaland.

Västra Götalandsregionen arbetar aktivt för att digitalisera fler arbetssätt. För att vara en del av den digitala omvandlingen har du med dig grundläggande färdigheter och kan använda digitala verktyg och tjänster. Du kan söka information, kommunicera, interagera digitalt, är riskmedveten och har motivation att delta i utvecklingen för att lära nytt.

Ansökan

Västra Götalandsregionen ser helst att du registrerar din ansökan via rekryteringssystemet. Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system – kontakta kontaktperson för respektive annons.

Behöver du hjälp med rekrytering?

Få offert