Gruppchef

Gruppchef

Örebro

Vi erbjuder dig ett utmanande och utvecklande arbete med ansvar för en av våra enheter inom Kostavdelningen: brickdukning, disk och förråd.

Kostavdelningen har ett övergripande mål – att servera landets godaste mat på sjukhus. Vi arbetar med att öka andelen ekologiska måltider tillagade från grunden och utveckla menyer ur ett ekologiskt, klimatsmart och ekonomiskt perspektiv. Vi tillagar och serverar måltider både för patienter och personal på USÖ, Karlskoga- och Lindesbergs lasarett. Sök tjänsten som

Gruppchef Kostavdelningen USÖ

Gemensamt för våra cirka 70 medarbetare är vår serviceanda. Hos oss möter du människor som är engagerade, kreativa och med ett gott bemötande, där vi hjälper varandra och våra kunder. Tillsammans skapar vi ett bättre liv!

Inom Område försörjning har vi stort fokus på att skapa rätt förutsättningar för att varje medarbetare ska kunna utföra sitt arbete på bästa möjliga sätt. Detta gör vi tydligt genom att vi kan arbeta över våra olika avdelningsgränser. Vi är även inne i en spännande utvecklingsfas i inom alla verksamheter inom området.

Område försörjning är Regionservice största område med cirka 400 medarbetare. Vi ansvarar för att med hög professionalitet leverera bästa möjliga service inom verksamheterna städ, kost, transport- och logistik samt vårdnära service. Vi finns i hela länet och arbetar på våra tre sjukhus, men också på vårdcentraler och inom Folktandvården. Vi erbjuder en stor bredd av tjänster inom våra verksamheter som till exempel service på operation, storstäd, konferensbeställningar, bilpool, textil- och materialhantering och kost-/servicevärdar.

Tjänsterna utförs med stort engagemang och alltid med kunden i fokus!

Regionservice arbetar med service till Region Örebro läns verksamheter. Hos oss finns många olika arbetsuppgifter och expertis inom bland annat IT, fastighet, kost, städ, logistik, medicinsk teknik, support, upphandling, arkivering och administration. Vi har också ett strategiskt ansvar för utveckling av våra verksamheter. Våra 950 medarbetare är vår stora tillgång för att göra ett gott arbete med kundens fokus. Vi drivs av ett stort engagemang för helhetssyn, samverkan och utveckling av arbetsmetoder.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Arbetsuppgifter

Kostavdelningen är idag ca 70 medarbetare med fyra gruppchefer på tre orter.

Gruppen vi nu söker en ny gruppchef till, består av ca 20 medarbetare som arbetar med brickdukning för patientmat, diskning och förrådshantering. Gruppchefen har en Samordnare som driver den dagliga driften med medarbetare och ut mot kund.

Då vi står inför en stor utveckling av kosts framtida produktionssystem blir du en viktig del i detta arbete med att tänka nytt och ha en vilja till förändring.

Arbetet sker i tätt samarbete med hälso- och sjukvården och medarbetarna. I arbetet ingår, förutom daglig styrning med personalansvar för dina medarbetare, även ansvar för kund- och resultatuppföljning, arbetsmiljö samt verksamhetsutveckling. Tillsammans med länschefen för Kostavdelningen ska du arbeta för att avdelningen gagnar kund och patient, verksamheten och den enskilda medarbetaren. Som gruppchef rapporterar du direkt till länschefen för Kostavdelningen samt ingår i avdelningens ledningsgrupp.

Kvalifikationer

Vi söker en erfaren och tydlig ledare som kan entusiasmera sina medarbetare, arbeta aktivt med utveckling av avdelningens olika processer samt ha en god kunddialog. Du har ett stort intresse för andra människor, och har vilja och förmåga att leda och få andra att utvecklas. Du har god samarbetsförmåga på alla plan, med såväl medarbetare som kollegor och kunder. Du tar initiativ, startar upp och slutför aktiviteter samt uppnår resultat.

Du har relevant akademisk utbildning såsom Kostekonom eller annan kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig, samt dokumenterad erfarenhet av ledarskap. Erfarenheter av ekonomi, datavana inom Officeprogrammen, god förmåga att analysera olika processer samt tidigare branscherfarenhet är meriterande. Ett aktivt ledarskap, förmåga att fatta självständiga beslut och vikten av god kommunikation är självklarheter i ditt dagliga arbete.

Du har kunskap om livsmedelshygien och produktion i ett storkök. Meriterande är även om du har arbetat med kostdataprogram som exempelvis Matilda och med LEAN.

Som person är du utåtriktad och har lätt för att skapa förtroendefulla relationer. Du är trygg i din ledarroll och ses som den naturliga ledaren i en grupp. För oss är det viktigt att du har hög social kompetens då arbetet kräver engagemang, kreativitet, flexibilitet, god samarbetsförmåga och en positiv människosyn. Du är en god lagspelare, men det är även viktigt att du kan arbeta självständigt och ta egna beslut. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder ett spännande arbete med stora möjligheter att driva vår gemensamma utveckling in i framtiden

Ansökan ska innehålla fullständig CV med meritförteckning, personligt brev samt adressuppgifter och ärendenummer till sökt tjänst. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Behöver du hjälp med rekrytering?

Få offert