Behandlingsassistent

Behandlingsassistent

Örebro

Vi söker dig som vill arbeta långsiktigt med våra patienter dömda till rättspsykiatrisk vård, där långa vårdtider och god kontinuitet ger möjlighet att göra skillnad för våra patienter.

Verksamhetsområde Rättspsykiatri tillhör Område Psykiatri i Region Örebro län och finns i Mellringe samt på Karlahuset i Örebro. Vårt uppdrag är att vårda patienter dömda till rättspsykiatrisk vård där vi arbetar i tvärprofessionella team tillsammans med patienten utifrån en helhetssyn på människan. Sök tjänsten som

Skötare/Behandlingsassistent Rättspsykiatrisk öppenvård

Inom den rättspsykiatriska verksamheten utreder, behandlar och rehabiliterar vi personer dömda till rättspsykiatrisk vård. Verksamheten består av ett antal vårdavdelningar samt ett öppenvårdsteam.

Tillsammans är vi runt 90 medarbetare som arbetar med gemensamma processer och mål. Vi arbetar i multiprofessionella team utifrån en helhetssyn på människan och anpassar vårdinsatserna till patientens behov och förutsättningar. Vi jobbar för att främja närståendes delaktighet i vården.

Psykiatrin i Region Örebro län är en specialistverksamhet indelad i fyra verksamhetsområden alla med stort fokus på etik, samverkan och utveckling samt med en väl fungerande utbildnings- och forskningsmiljö. Tillsammans är vi ungefär 900 medarbetare.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Arbetsuppgifter

Som en del i vårt öppenvårdsteam planerar och bedömer du insatser i patientmöten som sker vid mottagningsbesök eller hembesök. Du håller ihop planering kring patienten i samråd med sjuksköterska i öppenvården samt ansvarig läkare och övriga delar av teamet. Du samverkar med vår slutenvård i samband med utslussningar för att sedan ta över kontaktansvaret i öppenvården. Du samverkar även med kommuner, andra verksamheter inom Region Örebro län och andra vårdgrannar.

Du arbetar självständigt och behöver vara flexibel samt ha förmåga att uppmärksamma och formulera de specifika behov som finns kring varje enskild patient där du utmanas som person och i din yrkesroll.

Vi erbjuder en individuellt anpassad introduktion för att du ska få de bästa förutsättningar och trivas i ditt arbete.

Övrig information

Då vi inom Psykiatrin värnar om våra patienter och värderar patientsäkerheten högt, kommer vi i samband med rekryteringen att begära utdrag ur misstanke- och belastningsregister från Rikspolisstyrelsen. Mer att läsa om misstanke- och belastningsregister finns i SFS 1999:1135 och SFS 1999:1134.

Kvalifikationer

Skötarutbildning som YH-utbildning eller gymnasiets Vård- och omsorgsprogram med inriktning psykiatri alternativt behandlingsassistent med utbildning på YH- eller högskolenivå. B-körkort är ett krav. Erfarenhet av tidigare arbete inom psykiatri eller rättspsykiatri är ett krav. Du behöver ha en god förmåga att både muntligt och skriftligt sammanfatta ditt arbete. Stor vikt läggs vid lösningsfokuserat förhållningssätt, positiv inställning och personlig lämplighet.

Ansökan

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt betygsdokument från din utbildning. Övriga intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Behöver du hjälp med rekrytering?

Få offert