Handledande sjuksköterska

Handledande sjuksköterska

Örebro

Vi söker dig som vill handleda kollegor samtidigt som du bibehåller din kliniska kompetens.

-Du har ett coachande förhållningssätt och har lätt för att kommunicera.

-Du kan inspirera kollegor och visar ett stort engagemang i din yrkesroll.

-Du är nytänkande, analytisk och intresserar dig för att utveckla avdelningens arbete.

-Du är trygg i dig själv men ber om stöd när det behövs.

Låter detta intressant och som en beskrivning av dig? Välkommen med din ansökan, vi ser fram emot att träffa just dig! Sök tjänsten som

Handledande sjuksköterska

På avdelningen kommer du att möta patienter med många olika diagnoser inom hela medicinområdet. Du kommer jobba för patientens bästa tillsammans med övriga sjuksköterskor och undersköterskor på avdelningen samt läkare, fysioterapeuter, arbetsterapeuter, dietister, kuratorer och andra yrkesgrupper. På avdelningen har vi även stödfunktioner såsom utskrivningssamordnare och expeditionstjänst.

Karlskoga lasarett är ett av Örebro läns tre akutsjukhus. Vi som arbetar på Karlskoga lasarett är stolta över vårt sjukhus. Vårt arbete genomsyras av professionalism, engagemang och laganda. På lasarettet finns både kliniker och mottagningar som ingår i Område nära vård samt kliniker som är verksamhetsövergripande, det vill säga verksamheter som finns på länets alla tre sjukhus. I områdets sjukhusverksamhet i norr ingår medicinkliniken, akutmottagningen samt specialistmottagningarna.

Karlskoga lasarett ligger i Område nära vård. I området finns cirka 2 400 medarbetare inom elva olika verksamhetsområden. Nära vård innefattar vård som är vanlig, ofta förekommande och som finns geografiskt nära patienterna. I området finns primärvårdsverksamhet med vårdcentraler, vårdcentralsjourer, ungdomsmottagning, sjukvårdsrådgivning, asyl- och invandrarhälsa, den allmänt specialiserade vården på länets tre sjukhus och geriatrisk klinik samt verksamheter inom habilitering och hjälpmedel. Genom att utöka samarbetet mellan vårdcentraler, specialiserad sjukhusvård och länets kommuner skapar vi ännu bättre vård – hela tiden med patientens bästa i fokus.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Arbetsuppgifter

Som handledande sjuksköterska kommer du bland annat att stötta dina kollegor, introducera nya kollegor, samordna och strukturera upp utbildningsinsatser/behov samt vara med och utveckla arbetssätt på avdelningen.

Till de nyare sjuksköterskorna kommer fokus ligga mycket på stöttning i yrkesrollen, att omsätta den teoretiska kunskapen till kliniskt arbete och ett preventivt arbetssätt. Detta både genom direkt återkoppling i det praktiska arbetet samt i strukturerade handledningsträffar. Det kan även handla om stöd i hur patienter och anhöriga kan bemötas i olika situationer till alla kollegor oavsett tidigare erfarenhet.

Syftet med att vara handledande sjuksköterska är att stärka arbetssätt, ge nya sjuksköterskor en bra start i sitt yrkesliv samt att uppmuntra teamet till att ta stöd och hjälp av varandra då vi ser samarbetet i teamet som oerhört viktigt.

I det kliniska arbetet kommer att du stötta de vårdlagsansvariga sjuksköterskorna i deras vardagliga sysslor.

Välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Kvalifikationer

Legitimerad sjuksköterska med minst 5 års klinisk erfarenhet inom slutenvården. Meriterande är om du har handledarutbildning 7,5 högskolepoäng. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Kompetensutveckling:

Alla nyanställda får ett introduktionsmaterial kring arbetet på avdelningen och vi lägger upp en individuell introduktionsplan. Karlskoga lasarett har ett kliniskt träningscentrum (KTC) som erbjuder olika genomgångar/kurser. När du kommit in i arbetet på avdelningen finns möjlighet att få specifika ansvarsområden som gör att du fortsätter att utvecklas i din yrkesroll.

Ansökan

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Behöver du hjälp med rekrytering?

Få offert