Legitimerade underläkare

Legitimerade underläkare

Örebro

Vi söker nu två legitimerade underläkare till våra fem ortopediska sektioner (Akut- och traumasektionen, Ryggsektionen, Protessektionen, Barn- och fotsektionen samt Övre extremitetssektionen), som är drivande i sin egen kunskapsinhämtning och självständiga men som har förmågan att känna sina egna begränsningar. Vi söker dig som ser till helheten och bidrar till en välfungerande arbetsplats. Samarbeten med andra yrkeskategorier och kliniker är en viktig del av arbetet liksom utveckling och utbildning. Förutsättningarna för klinisk forskning är mycket goda.

Vi är idag cirka 75 läkare, varav cirka 25 är ST-läkare, inom Verksamhetsområde ortopedi och handkirurgi. Tjänstgöring sker på alla tre sjukhus i Region Örebro län (USÖ, Lindesbergs lasarett och Karlskoga lasarett).

Legitimerade underläkare till ortopeden, Universitetssjukhuset Örebro

Verksamhetsområde ortopedi och handkirurgi bedriver universitetssjukvård samt klinisk forskning vid länets tre sjukhus, Universitetssjukhuset Örebro, Karlskoga lasarett och Lindesbergs lasarett. Verksamhetsområdet bedriver vård inom hela det ortopediska området inklusive högspecialiserad vård. Inom området pågår en omfattande omstrukturering i syfte att förbättra tillgänglighet, kvalitet och kostnadseffektivitet. Uppbyggnaden av en klinisk forskningsenhet är ett viktigt led i utvecklingsarbetet.

Universitetssjukhuset Örebro (USÖ) är ett av länets tre akutsjukhus där vi bedriver avancerad sjukvård, forskning och utbildning. Både 2020 och 2019 mottog USÖ tidningen Dagens Medicins prestigefyllda utmärkelse Bästa universitetssjukhus. USÖ vann den tyngsta kategorin medicinsk kvalitet, hade bästa resultat i kategorin tillgänglighet, ekonomi, samt kategorin att undvika trycksår och överbeläggningar. USÖ toppar också resultatet i områdena hjärta, njursvikt och kärlkirurgi. USÖ har cirka 3500 anställda. Vi som arbetar här är mycket stolta över vårt sjukhus och bygger vårt arbete på samarbete, utveckling och professionalism.

Region Örebro län är en av länets största arbetsgivare och en viktig tillväxtmotor i regionen. Vi arbetar för människors hälsa, trygghet och välbefinnande och för länets utveckling. Hos oss finns spännande och viktiga jobb inom bland annat hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik, kultur och näringslivsutveckling. Tillsammans skapar vi ett bättre liv.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna innebär sedvanliga underläkaruppgifter såsom arbete på avdelning, mottagning, operation samt dag- och nattjour.

Kvalifikationer

Legitimerad läkare. För tjänsten krävs att du behärskar svenska språket lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala och engelska i både tal och skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Ansökan

Urval och intervjuer kan komma att ske fortlöpande under ansökningsperioden.

Ansökan ska innehålla fullständigt CV, personligt brev samt adressuppgifter. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Behöver du hjälp med rekrytering?

Få offert