Ögonsjuksköterska

Ögonsjuksköterska

Jönköping

Nu söker vid dig som är utbildad ögonsjuksköterska eller legitimerad sjuksköterska med intresse för ögonsjukvård till vår mottagning. Du erbjuds en tillsvidaretjänst på heltid. Tillträde sker enligt överenskommelse. Sök tjänsten som

Ögonsjuksköterska

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett stimulerande och omväxlande arbete där du har ett nära samarbete med samtliga yrkesgrupper inom ögonkliniken. Du får jobba i en spännande miljö med trevliga kollegor, ofta i högt tempo. Här jobbar vi aktivt i processteam med förbättringsarbete och vi vill att du ska vara med och bidra.

Som medarbetare hos oss inom Region Jönköpings län får du tillgång till våra anställningsförmåner. En del av dem ökar din grundtrygghet, andra sätter lite guldkant på vardagen. Läs mer om våra förmåner här: Förmåner (http://www.rjl.se/jobb-och-karriar/Jobba-hos-oss/Formaner/)

Det här får du arbeta med

Vår målsättning är att varje medarbetare hos oss ska ha intressanta, varierande och stimulerande arbetsuppgifter. Du kommer att få vara en del av glaukommottagning, macula och diabetes samt administrationen. Du arbetar på vår vårdvalsmottagning samt på vår mottagning för kvalificerad ögonsjukvård. Kliniken har även en opererande verksamhet, och för dig som är utbildad specialistsjuksköterska inom ögon eller operation finns det möjlighet att instrumentera vid operationer.

Till förekommande arbetsuppgifter hör telefonrådgivning och egen mottagning med olika patientgrupper inom ögonsjukvård samt teamarbete med läkare och undersköterskor. I tjänsten ingår även att vara resurssjuksköterska med ansvar för de akuta undersökningsbehoven som uppkommer under dagen samt administrativa uppgifter. Erfarenhet av remisshantering är meriterande. I arbetet med rätt använd kompetens kommer dina arbetsuppgifter att variera i takt med utvecklingen inom ögonsjukvården. Arbetstiderna är förlagda dagtid måndag till fredag.

För att du ska trivas hos oss

Som person är du trygg, lugn och stabil. Du trivs med att arbeta självständigt men kan också vara lyhörd och har god förmåga att arbeta tillsammans med andra. Vi ser att du är en person som i ditt arbete har energi, är nyfiken och lösningsfokuserad. Du är noggrann och lägger stor vikt vid att slutföra det som du har påbörjat. Vi lägger också stor vikt vid personlig lämplighet.

Ögonklinikerna inom Region Jönköpings län bedriver ögonsjukvård inom två områden – inom vårdval och inom den kvalificerade vården. Vi har tre ögonmottagningar som utgår från Eksjö, Jönköping och Värnamo. Mottagningarna behandlar olika typer av ögonbesvär som kräver specialistvård och har både planerade och akuta besök samt rådgivning, uppföljning och kirurgisk vård. Tillsammans arbetar vi i länet regionövergripande med processerna i ögonsjukvården och samverkar regionala frågor.

Ögonkliniken på Länssjukhuset Ryhov i Jönköping bedriver ögonsjukvård i två verksamhetsgrenar – öppen specialistsjukvård inom vårdval ögon och kvalificerad ögonsjukvård. Inom den öppna specialistsjukvården behandlar vi de flesta ögonåkommor, till exempel diabetesscreening i form av ögonbottenfotografering, glaukomkontroller, kataraktkirurgi och akutverksamhet. Inom den kvalificerade ögonsjukvården arbetar vi bland annat med patienter med åldersförändringar i gula fläcken, barn och avancerad ögonkirurgi. De olika professionerna inom kliniken arbetar tillsammans och strävar efter goda medicinska resultat. Medarbetarna deltar med idéer och driver utvecklingen av förbättringsarbetet.

Behöver du hjälp med rekrytering?

Få offert