Specialistläkare barn- och ungdomspsykiatri

Specialistläkare barn- och ungdomspsykiatri

Stockholm

Specialistläkare till BUP NP Nordväst med primärt fokus på barn 0-5 år

Stockholms läns sjukvårdsområde, Psykiatri, BUP Neuropsykiatri Nordväst

Är du specialistläkare i barn- och ungdomspsykiatri, eller barnläkare med relevant specialistinriktning, med erfarenhet av neuropsykiatriska utredningar för barn 0-5 år? BUP Neuropsykiatri Nordväst, i Västra Skogen, Solna, befinner sig i en expansiv fas och söker nu en läkare med huvudsakligt fokus på denna patientgrupp.

Arbetet sker dagtid.

BUP Stockholm Sektion Neuropsykiatri består av En väg in, samt hittills tre neuropsykiatriska mottagningar, belägna på Södermalm, Kungsholmen, och Solna. Under våren öppnar vår fjärde mottagning i Älvsjö. Våra enheter arbetar med bedömningar och utredningar där frågeställningen är neuropsykiatriska svårigheter. Uppdraget innefattar även farmakologisk behandling. Enheterna består av psykologer, läkare, medicinska sekreterare och sjuksköterskor. Fr.o.m. 1/6-2023 ingår neuropsykiatriska utredningar av barn 0-5 år i sektionens uppdrag.

Arbetsbeskrivning

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att tillsammans med en psykolog genomföra neuropsykiatriska utredningar av barn och unga, huvudsakligen 0-5, år enligt nationella riktlinjer och BUP:s processkartor. Du utgör ett stöd för kollegor vid bedömning av ärenden utifrån din profession som läkare. Utredningar av och läkemedelsinsättning för äldre barn kommer ingå i dina arbetsuppgifter.

Du är en del av ett team och har möjlighet att bidra till kontinuerlig utveckling genom att delta i verksamhetens löpande utvecklingsarbete. Samarbete med vårdgrannar och samarbetspartners inom och utom den egna organisationen ingår som en viktig del av utvecklingsarbetet. Möjlighet till distansarbete med administrativa uppgifter/distanskontakter om verksamheten tillåter, motsvarande cirka en dag i veckan.

Kvalifikationer

Du som söker ska vara specialist inom barn- och ungdomspsykiatri, alternativt barnläkare med relevant specialistinriktning.

Erfarenhet från arbete med barn- och ungdomar 0-5 år med neuropsykiatrisk problematik är ett krav, liksom vana vid arbete enligt moderna, evidensbaserade metoder. Erfarenhet från barnpsykiatrisk öppenvård och/eller barnmedicinsk mottagning är starkt meriterande.

Personliga egenskaper

Vi söker en kollega som är trygg och strukturerad i sitt yrkesutövande, med gott omdöme och god samarbetsförmåga som genom sitt arbetssätt kan bidra till en positiv arbetsmiljö som präglas av hög professionalitet. Om du är intresserad av digitalisering av vårdprocesser är detta meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

BUP skapar goda förutsättningar för dig som medarbetare att utvecklas inom din profession. Vi kan erbjuda handledning och olika utbildningar i olika bedömningsinstrument och behandlingsmetoder. Övriga förmåner är t.ex. fri offentlig sjukvård, extra ersättning vid föräldraledighet, möjlighet till löneväxling och tjänstepension. Vi erbjuder också flexibla arbetstider samt friskvårdsersättning (5.000 kr per år).

Om oss

BUP Neuropsykiatri är en del av BUP Stockholm. BUP Stockholm erbjuder specialiserad psykiatrisk vård för barn och ungdomar från 0 till 17 år inom Stockholms län. Vi är en del av Stockholms läns sjukvårdsområde som är en vårdgivare inom Region Stockholm. Tillsammans är vi inom BUP cirka 1000 anställda som varje år möter drygt 22 000 barn, ungdomar och deras familjer.

Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:

tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.

  1. ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.
  2. krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.
  3. Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hälsa samt hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. https://www.slso.sll.se/.

Behöver du hjälp med rekrytering?

Få offert