Specialistläkare, barn och ungdomsmedicin

Specialistläkare, barn och ungdomsmedicin

Skåne

Centralsjukhuset i Kristianstad (CSK) är nordöstra Skånes akutsjukhus. Här bedrivs akutsjukvård under dygnets alla timmar av kvalificerade och engagerade medarbetare. CSK har det stora sjukhusets resurser och det mindre sjukhusets närhet och samhörighet. Sjukhuset erbjuder invånarna i upptagningsområdet vård med korta väntetider inom alla specialiteter. Vi är cirka 2 600 medarbetare. Vi söker nu e

Verksamhetsområde (VO) barn och ungdom tar emot barn och ungdomar upp till 18 år vars problem kräver en specialistenhets kunnande och resurser. Verksamheten består av mottagning, dagvård, vårdavdelning, neonatalavdelning samt akutmottagning och har cirka 220 anställda. VO barn och ungdom är känd för sitt medarbetarstyrda arbetssätt och sin kontinuerliga förbättringsanda. Här arbetar vi nära varandra i team där alla yrkeskategorier bidrar med sin kompetens. Välkommen till en arbetsplats med god stämning där vi värnar om varandra!

Vi välkomnar nu en specialistläkare till VO barn och ungdom!

Som specialistläkare hos oss kommer du arbeta på vår specialistmottagning och med vår Må Bra-mottagning på 40 procent. MåBra-teamet är multidisciplinärt med läkare, barnsjuksköterskor, dietist, kurator, fysioterapeut och medicinsk sekreterare. Teamet arbetar med livsstilsförändringar för hela familjen avseende kost, fysisk aktivitet, sömn och psykiskt mående. Som läkare i teamet har du ansvar för den medicinska utredningen av barn med obesitas. Om detta inte tidigare har varit ditt specialintresse ges möjlighet till utveckling och samarbete med andra kliniker utifrån ditt behov. Du bör ha ett socialpediatriskt intresse eftersom du, på begäran av Socialnämnden (HUBS), kommer utföra hälsoundersökningar.

I din roll ingår övrig mottagningsverksamhet i ett av våra team. Du får gärna delta i vår jourverksamhet, men det finns även möjlighet att enbart arbeta dagtid. Skulle du vilja arbeta hemifrån en halvdag/en dag i veckan eller kombinera denna tjänst på deltid med andra uppdrag så kan vi hitta lösningar för det.

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som är legitimerad läkare med behörighet att verka inom svensk sjukvård och med specialistkompetens i barn- och ungdomsmedicin alternativt allmänmedicin. Du får gärna ha specialistkompetens inom någon grenspecialitet. Språkkunskap i svenska, lägst motsvarande nivå C1 enligt europarådets nivåskala, är ett krav.

Du som person är engagerad, lyhörd och trygg i din yrkesroll. Vi värdesätter en god samarbetsförmåga och vilja att driva verksamheten framåt i en positiv anda. Du har god kommunikativ förmåga och är en initiativrik person. Vidare trivs du med att arbeta samt vill utvecklas i ett teambaserat arbetssätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Utdrag ur belastnings- och misstankeregister görs innan eventuell anställning.

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag! Vi ser fram emot att lära känna dig.

ÖVRIGT

Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt. 

Behöver du hjälp med rekrytering?

Få offert