Rekrytering under lågkonjunktur

Rekrytering under lågkonjunktur

Att rekrytera under en lågkonjunktur presenterar unika utmaningar, men även distinkta möjligheter att attrahera och säkra kvalificerad personal. I en tid då ekonomin krymper och arbetsmarknaden blir mer konkurrensutsatt, krävs det strategisk insikt och noggrann planering för att lyckas med rekryteringen.

Här delar vi värdefulla tips och insikter för att effektivisera er rekryteringsprocess under ekonomiskt svåra tider, samt hur Jobway kan stötta er i denna kritiska process.

Optimera rekryteringsprocessen

Under en lågkonjunktur ökar antalet jobbsökande, vilket kan leda till en betydligt högre mängd ansökningar som kommer in. Detta är ett utmärkt tillfälle att se över och förbättra er rekryteringsprocess. Fråga er själva: Vilka steg i processen är onödigt komplicerade eller tidskrävande? Finns det möjligheter att effektivisera eller automatisera vissa delar för att göra processen smidigare och mer kostnadseffektiv?

Anpassa till den nya arbetsmiljön

Lågkonjunkturen har accelererat övergången till flexibla arbetsformer, inklusive distansarbete. Att erbjuda flexibla arbetsarrangemang kan göra ert företag mer attraktivt för toppkandidater som söker balans mellan arbete och privatliv. En tydlig policy kring flexibelt arbete är därför viktigare än någonsin.

Finkalibrera jobbannonsens fokus

Med ett ökat antal sökande är det avgörande att vara tydlig och specifik i era jobbannonser. Definiera klart vilka kvalifikationer och erfarenheter som är essentiella för rollen för att locka rätt kandidater. Detta hjälper till att filtrera bort mindre lämpliga ansökningar och förenklar urvalsprocessen.

Nyttja befintliga relationer

En lågkonjunktur kan vara en gyllene möjlighet att omvandla tidigare temporära anställningar till fasta tjänster. Många högkvalificerade individer kan vara mer öppna för fasta anställningar i osäkra tider. Har ni tidigare arbetat med konsulter eller frilansare som imponerat? Nu kan vara rätt tid att erbjuda dem en mer permanent roll.

Prioritera erfarenhet och expertis

I en lågkonjunktur är det kritiskt att investera i personal som kan bidra med omedelbar värde och stärka ert företags position på marknaden. Även om det kan vara frestande att anställa mindre erfarna kandidater för att minska kostnaderna, kan det vara mer fördelaktigt på lång sikt att välja kandidater med större erfarenhet och expertis.

Hur Jobway underlättar rekrytering under lågkonjunktur

Jobway förstår de specifika utmaningarna som följer med rekrytering under en lågkonjunktur. Med vår expertis och anpassade rekryteringsprocesser kan vi hjälpa er att:

 • Effektivisera rekryteringsprocessen: Vi optimerar varje steg för att hantera stora volymer av ansökningar effektivt och kostnadseffektivt.
 • Attrahera rätt talanger: Genom skarpare jobbannonser och att erbjuda support för att forma mer flexibla arbetsvillkor hjälper vi er att locka de mest kvalificerade kandidaterna.
 • Brett nätverk: Vi identifierar potentiella kandidater inom vårt befintliga nätverk som kan vara redo för en mer permanent roll.
 • Prioritera kvalitet: Vi fokuserar på att hitta kandidater med rätt erfarenhet och expertis som kan bidra till ert företags långsiktiga framgång.

I dessa utmanande tider är det viktigt att ha en pålitlig partner vid er sida. Jobway är här för att stödja er genom varje steg av rekryteringsprocessen, säkerställa att ni hittar rätt talang som inte bara uppfyller era omedelbara behov utan också bidrar till er långsiktiga framgång.

Läs mer om vår rekryteringsprocess här.

Behov av rekrytering?

Fyll i era uppgifter så kontaktar vi er inom kort.


  Vad våra kunder säger:

  Resultatinriktat

  Resultatinriktat

  Resultatinriktat rekryteringsföretag sedan 2007

  Kandidater

  Kandidater

  Stort och aktuellt nätverk av kompetenta kandidater

  Garantier

  Garantier

  Generösa & trygga kundgarantier

  Värdebaserat

  Värdebaserat

  Ersättning sker när Jobway levererat värde

  Behöver du hjälp med rekrytering?

  Få offert