Rekrytera innan sommaren

Senaste rekryteringar:

Varför påbörja rekrytering innan sommaren?

Att rekrytera innan sommaren är en bra idé då det kan vara avgörande för er framgång och tillväxt under den andra halvan av 2024. Att rekrytera innan sommaren, före konkurrenterna är ett strategiskt drag som kan ge betydande fördelar.

Ni är steget före era konkurrenter

I augusti brukar konkurrensen bland arbetsgivare som rekryterar vara som hårdast. Startar ni rekryteringsprocessen före sommaren är ni steget före och kan förvänta er att träffa kandidater före er konkurrenter.

Kandidater mottagliga för headhunting

Kandidater är generellt mer öppna för att byta jobb i samband med semestrar. Därför är det en god idé att låta någon av Jobways headhunter bearbeta nätverket av kandidater under ledigheten.

Uppsägningar & uppsägningstid

Som arbetsgivare kan man riskera att få ytterligare uppsägningar från befintliga medarbetare efter semestern, då blir det tidskrävande att starta flera rekryteringar samtidigt. Planera också för att kvalificerade kandidater har flera månaders uppsägningstid från nuvarande arbetsplats.

Bygg varumärke när andra är på semester

Genom att vara tidigt ute med rekrytering kan ni som företag positionera och marknadsföra er som en attraktiv arbetsgivare. När kandidaterna väl har semester finns tid för tanke och reflektion över nuvarande arbetssituation.

Få ett försprång när konjunkturen vänder!

Hösten är ofta perioder med ökad ekonomisk aktivitet och fler affärsmöjligheter. Genom att ha rätt kandidat på plats när konjunkturen vänder kommer ni som företag få goda förutsättningar till tillväxt.

Genom att agera i förväg kan ni som tillväxtföretag bygga upp er som en stark och konkurrenskraftig arbetsgivare där kandidaten vill vara med på er kommande resa. Kontakta oss på Jobway idag för att resonera om strategi, höra hur kandidatmarknaden ser ut samt hur Jobway kan hjälpa er med rekrytering. 

Behov av rekrytering?

Fyll i era uppgifter så kontaktar vi er inom kort.


  Vad våra kunder säger:

  Resultatinriktat

  Resultatinriktat

  Resultatinriktat rekryteringsföretag sedan 2007

  Kandidater

  Kandidater

  Stort och aktuellt nätverk av kompetenta kandidater

  Garantier

  Garantier

  Generösa & trygga kundgarantier

  Värdebaserat

  Värdebaserat

  Ersättning sker när Jobway levererat värde

  Behöver du hjälp med rekrytering?

  Få offert