Kundberättelse / Alpha Material Handling

Positivt utfall av rekrytering mot begagnade truckar till ALPHA

ALPHA Material Handling är en fullserviceleverantör av truck- och materialhanteringstjänster. Med fokus på inomhus- och utomhustruckar erbjuder APLHA en komplett portfolio inkluderande försäljning, uthyrning av nya och begagnade truckar, truckförarutbildning, samt service/reparationer av truckar av samtliga märken & modeller.

Bakgrund till rekrytering

I samband med en planerad pensionsavgång insåg ALPHA behovet av att hitta en pålitlig och trovärdig partner för att underlätta rekryteringsprocessen och hitta rätt kandidat för tjänsten som servicetekniker. De vände sig till Jobway som specialiserar sig på rekrytering inom teknik och har en historisk beprövad erfarenhet av att leverera högkvalitativa kandidater inom bland annat truckbranschen. Jobway hade redan innan start uppbearbetad kontakt med servicetekniker/mekaniker i regionen med erfarenhet av service, reparationer och underhåll av begagnade truckar, vilket passade perfekt för ALPHA:s behov.

Begagnade truckar, en betydelsefull framtid?

Oavsett vilken bransch man befinner sig inom är behovet av begagnade truckar avgörande för att täcka behovet då det råder brist inom industrin. Därav blir återanvändningen och begagnade truckar till salu mer betydelsefull och utbrett. Truckar utgör en av de äldsta maskinerna på marknaden som möjliggjort effektivare industriell verksamhet och utveckling. Detta har i sin tur resulterat i att företaget under en lång tid behövt bygga upp en stor portfolio av trucktyper som är anpassade för olika miljöer och behov. Detta ställer krav på kompetens in-house samt förberedelse av nya bestämmelse och förskrifter. Allt för att fortsätta kunna tillhandahålla förstklassig service och underhåll, oavsett om man i slutändan ska köpa begagnade truckar eller begagnade truckdelar.

Hur summerar ALPHA samarbetet med rekryteringsföretag Jobway?

ALPHA uppskattade den professionella och effektiva processen som Jobway erbjöd. Genom samarbetet träffade vi flera kompetenta kandidater och slutligen rekrytera en passande servicetekniker/mekaniker, säger Dan Lorin, VD på ALPHA Material Handling. Dan avslutar med att uttrycka sin tillfredsställelse med samarbetet och rekommenderar Jobway som ett pålitligt rekryteringsföretag i Stockholm.

Jobway summerar i sin tur rekryteringen som lyckosam och framgångsrik. ALPHA var under hela processen i nära dialog med oss och kunde på ett smidigt tillvägagångssätt säkra en kvalificerad medarbetare för sina behov för begagnade truckar. Jobway är nöjda med samarbete och hoppas på nya förtroenden längre fram, säger Nicklas Thorstensson, VD på Jobway.

Läs mer om Jobways rekryteringsprocess här

Behov av rekrytering?

Fyll i era uppgifter så kontaktar vi er inom kort.


  Vad våra kunder säger:

  Resultatinriktat

  Resultatinriktat

  Resultatinriktat rekryteringsföretag sedan 2007

  Kandidater

  Kandidater

  Stort och aktuellt nätverk av kompetenta kandidater

  Garantier

  Garantier

  Generösa & trygga kundgarantier

  Värdebaserat

  Värdebaserat

  Ersättning sker när Jobway levererat värde

  Behöver du hjälp med rekrytering?

  Få offert